Medische informatie
Deze informatie is uitsluitend van informatieve aard en kan niet worden beschouwd als een vervanger van een consult of behandeling door een arts.

Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.

Search results:

Net bevallen en op vakantie met uw kind. Hoe gaat u daar het beste mee om.Onderstaand treft u een aantal tips aan waarmee u niet alleen ontspannen op vakantie kunt, maar waarmee u ook de gezondheid van uw baby of kind beschermd.

Kleine kinderen mogen eigenlijk niet in de zon, maar mijn baby trekt zich daar niets van aan…


Op zich is het niet erg als kleine kinderen in de zon komen, maar smeer ze dan wel regelmatig een met zonnebrandcrème met een hoge factor. Er zijn verschillende merken die speciale zonnebrandcrème aanbieden geschikt voor jonge kinderen en baby’s. Zoals bijvoorbeeld Nivea SUN kids Pure & Sensitive 50 + en Garnier Ambre Solaire Resisto Kids Zonnemelk SPF 50+.

Naast het gebruik van zonnebrandcrème is het verstandig om uw kind gedurende de warmste uren van de dag in de schaduw te laten spelen. Mocht de temperatuur hoog oplopen, kies er dan voor om uw kind luchtige kleertjes aan te trekken. Ook een hoedje hoort daarbij. Deze beschermt namelijk niet alleen tegen de zon maar ook tegen de temperatuur

Een extra tip die bij u willen meegeven, is dat u ook zonnebrandcrème onder de kleertjes moet aanbrengen. Een nat T-shirt heeft namelijk maar een beschermingsfactor van 2 en laat daarnaast ongeveer 50% van het zonlicht door.

Het is relatief eenvoudig om te herkennen of je baby het te warm het. Hiervoor controleer je je baby of het zweet in de nek. Indien dit het geval is heeft je baby het te warm. In dat geval trek je luchtige kleertjes aan en maak je vooral geen gebruik van een draagzak.

Onze baby is acht maanden oud, hoe kunnen we voorkomen dat zij last krijgt van haar oren tijdens het vliegen.


Tijdens het opstijgen en landen zal de buis van eustachius zich afsluiten. Deze buis bevindt zich in de oren en veroorzaakt daardoor een drukkend gevoel op het trommelvlies. Er zijn een aantal manieren om de druk op het trommelvlies te verminderen u kunt bijvoorbeeld een kind laten slikken kan met behulp van wat lichte voeding of het geven van de fles. Ook een fopspeen kan hierbij helpen.

Onze volgend vakantieadres bevindt zich midden in de bossen. Moet ik hierbij rekening houden met teken beten en hoe kan ik deze erkennen.Teken zijn kleine spin achtige spinachtige beestjes die in bosrijke omgevingen voorkomen. Wanneer ze in aanraking komen met de huid, bijten ze zich vast en zuigen ze bloed op. Hierdoor zwellen ze op tot bruin zwarte bolletjes. Teken gaan vooral op warme en vochtige plaatsen zitten, zoals knieholtes, oksels, liezen en tussen de billetjes. Andere plaatsen waar teken zich kunnen hechten zijn op het hoofd, achter de haargrens en achter de oren. Omdat tekenen de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken, is het noodzakelijk dat ze op een correcte wijze worden verwijderd. Hiervoor kunt u gebruik maken van een teken pincet. Met de hulp van een teken pincet kan je betekent eenvoudig verwijderen. Als je de teken binnen 24 uur verwijderd is de kans op besmetting is zeer klein. Mocht enkele dagen of weken na het verwijderen er een rode kring ontstaan om het plekje waar eerst de teek zat, dan is het raadzaam om naar uw huisarts te gaan.


ðContact  ðWie zijn wij ðSitemap   ðDisclaimer   ðPrivacy Policy
Nivea Kids Pure & Sensitive Sun Spray 50 voor de gevoelige baby huid
Nivea Kids Pure & Sensitive Sun Spray 50+ 200ml
Wanneer u op reis gaat naar bosrijke omgevingen, dan kunt u maar beter een tekenpincet bij u hebben.
Byebites tekenpincet
Ik ben zwanger, mag nu wel in de zon?

Ook als je zwanger bent mag je gewoon in de zon. U moet hierbij echter wel opletten, dat u geen last krijgt van pigment vlekken in het gezicht deze pigmentvlekken worden ook wel een zwangerschapsmasker genoemd. Wees dan ook verstandig en smeer uzelf goed in met een zeer hoge factor. Een zeer goed product tegen pigmentvlekken en een zwangerschapsmasker is Ahava Sun Protection Mineral Suncare Anti Aging Facial Moisturizer.  Dit product heeft een factor 50 en beschermt u huid effectief.  Ook het gebruik van een zonnehoed is aan te raden.

Voor de baby in uw buik kan zonnen geen kwaad, maar baby’s kunnen vanaf 16 weken wel licht zien. Hierdoor kiezen veel vrouwen ervoor om toch niet in de volle zon te gaan liggen.

Wij wensen u een fijne vakantie met uw baby toe!
Op vakantie met uw baby
Inhoud:            200 ML
Voorraad:        Ja
Verkoopprijs:  € 16,99 
€ 13,12
Inhoud:            1 ST.
Voorraad:        Ja
Verkoopprijs:  € 4,95